زعفران از قدیمی ترین، زعفران نگین صادراتی با ارزش ترین و گران ترین ادویه جات است و در صنایع غذایی به عنوان رنگ، طعم دهنده و معطر استفاده می شود.

علاوه بر این، از زمان های قدیم در منابع دارویی، طب عامیانه، لوازم آرایشی و رنگرزی پارچه استفاده می شده است.

کیفیت زعفران به فرآیند پس از برداشت، شرایط نگهداری، خلوص و مشخصات تشکیل دهنده بستگی دارد. هنگامی که زعفران به عنوان یک ماده غذایی در نظر گرفته می شود، اطمینان از ایمنی، از جمله ارزیابی آن برای واکنش های آلرژیک غذایی ضروری است.

زعفران دارای زعفران نگین قائنات سابقه طولانی آشپزی در استفاده به عنوان ادویه در سطح جهان است. در حال حاضر بسیاری از غذاهای تهیه شده با زعفران در مناسبت های خاص، در وعده های غذایی روزانه، با قنادی ها و به عنوان نوشیدنی های زعفرانی سرو می شود.

این مقاله مروری جنبه‌های مختلف زعفران، عمدتاً به عنوان یک ماده غذایی را مورد بحث قرار می‌دهد.

یکی از دلایل زعفران پوشال مشهد اهمیت اقتصادی زعفران این است که زعفران یک محصول بسیار کم بازده است که آن را به یک ماده غذایی گران قیمت تبدیل می کند. ما همچنین اطلاعاتی در مورد ایمنی و سمی بودن زعفران با توجه به استفاده و مصرف آشپزی آن ارائه می دهیم.

Crocus sativus L. متعلق به خانواده Iridaceae و گیاهی چند ساله از گیاهان تک لپه ای است که پیاز تشکیل می دهند.

در اواخر تابستان در خاکی با زهکشی مناسب کاشته می شود. ارتفاع ساقه گل تقریباً 100 تا 150 میلی‌متر است و دارای شش سرگل بنفش کم‌رنگ است که در پاییز به اندازه تقریباً 30 میلی‌متر رشد می‌کنند.

این گیاه دارای سه پرچم زرد رنگ، کلاله و مادگی به طول تقریباً 20، 20-40 و 60-100 میلی متر است. کلاله امتداد یافته مانند شیپور به سه قسمت تقسیم می شود و رنگ نارنجی مایل به قرمز روشنی دارد.

کلاله خشک شده این گیاه معمولاً به زعفران معروف است که از کلمه عربی «زعفران» به معنای زرد گرفته شده است.

با این حال، زعفران ايراني یک گیاه باغی زعفران مانند متعلق به خانواده Colchicaceae، Colchicum autumnale، حاوی کلشی سین، یک آلکالوئید تروپولون است.

به عنوان یک منبع دارویی استفاده می شود و خوراکی نیست. موارد متعددی از مسمومیت و مرگ ناشی از بلع تصادفی قسمت هایی از این گیاه گزارش شده است، زیرا پیاز و برگ های آن شبیه پیاز و پیاز گیاه سیر است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *